Bol.com geeft bullebakken vrij spel

Heleen Mees is econome, juriste en publiciste. Ze heeft een glanzende carrière achter de rug en schrijft met haar scherpe geest en scherpe pen columns en boeken over economie.

Tegenwoordig heeft ze de wind wat tegen, maar dat neemt niet weg dat haar boeken minder leesbaar of leerzaam zijn geworden. Ik heb een aantal van haar boeken gelezen en ze strijdt daarin met overgave tegen de hebzucht in de wereld van het grote geld. Tegelijkertijd is ze bezorgd over de toenemende macht van Rusland en China op het wereldtoneel.

Kennelijk krijgen sommige mannen de rillingen van intelligente vrouwen en dat leidt tot vreemde situaties. Zo is er iemand die het nodig vond om een aantal negatieve beoordelingen te plaatsen onder twee van haar boeken die op bol.com worden verkocht.

Geen probleem, zo zou je zeggen. Je mailt even naar bol.com met de mededeling dat er een bullebak is die anonieme één-ster beoordelingen plaatst en dan wordt er direct krachtdadig actie ondernomen. Niets is echter minder waar: bol.com meldt dat een beoordeling slechts verwijderd kan worden indien de persoon die hem geschreven heeft dit wil. En dát doet een anonieme bullebak natuurlijk nooit.

Ondanks een steeds kribbiger e-mail-wisseling blijft het bedrijf bij het bestaande beleid.
Misschien kunnen lezers van dit artikel even op het negatieve duimpje onder de negatieve reviews op bol.com klikken. Als er meer dan drie onder staan, ga ik opnieuw in de slag met het bedrijf. [Update: als gevolg van dit artikel, heeft bol.com de mogelijkheid om je mening te geven op slot gezet]

Zoals altijd is het de omgekeerde wereld, want de pester wordt beschermd en het slachtoffer blijft met lege handen achter. Zo'n anonieme negatieve review is niet meer dan een gluiperige dolksteek in de rug van een schrijver. Et tu bol... eh... Brutus?

[Update: Mijn eigen recensie is inmiddels geaccepteerd en zorgt voor een ietwat gebalanceerder beeld van het boek 'Tussen hebzucht en verlangen'].

Geen opmerkingen:

Een reactie posten