Bullebak Sylvana Simons op haar plaats gezet

Hoi Sylvana!

We kunnen er natuurlijk met z’n allen verveeld om gapen, jouw oproep tot een adverteerdersboycot van het programma Voetbal Inside. Wat was het deze keer allemaal dat Johan Derksen en zijn makkers flikten?

Homofobie! Seksisme! Xenofobie! En dan was je racisme zeker nog vergeten?

Laat ik er eens wél iets over zeggen.
Want ik ben dat interview met jou uit de Veronica Gids nooit vergeten. Waarin je vertelde dat zwarte mannen altijd bezig zijn een harem te bouwen… Dat zwarte mannen kwantiteit belangrijker vinden dan kwaliteit… Dat zwarte mannen ontrouw en onbetrouwbaar zijn… Dat zwarte mannen een inhaalslag moeten maken, net als witte mannen eerder deden… Dat zwarte mannen gewelddadiger zijn dan witte… Dat (andere) zwarte vrouwen het ook allemaal maar laten gebeuren…

Ik begrijp inmiddels dat jij zoiets wel mag zeggen, als zestiende kind van een zwarte vader die ‘m vroeger overal in hing. En dat René van der Gijp niet mag zeggen dat hij -net als ik trouwens- liever naar darten kijkt dan naar snuifdoos Gordon die voor de kijkcijfers de homo speelt.

Maar daar heb ik schijt aan.

Ik heb, toevallig, de dochter van Johan Derksen én jou weleens in de ogen gekeken. Als ik Marieke Derksen zag, dan zag ik een zelfbewuste, zelfstandige vrouw, met stralende ogen die pure levenslust uitstraalden. Een energie-gever. Als ik jou zag, zag ik een boosaardig project van herstelbetalingsactivisten dat angstig uit haar ogen keek en in alles leek te hopen op een nieuwe rijke witte vent die haar uit haar misère kwam ‘redden’. Een energie-zuiger. En dat was nog ná je avontuur bij die Erdogan-muppets van DENK; kun je nagaan! Ik bedoel: doe mij honderdduizend keer liever Marieke Derksen dan Sylvana Simons.

En dat heeft niks te maken met kleur, maar alles met karakter. En opvoeding. Johan Derksen did a much better job than your dad, Sylvana.

Groet,
Jan Dijkgraaf  Bron.

Update: Roland Kahn, de ex van Sylvana Simons, heeft even een inkijkje in de mindset van Sylvana gegeven: "Omdat ik haar een destructieve geest vind, die niets bijdraagt aan een vredig en tolerant Nederland!" Zie hier.

Ik denk dat ze een destructieve en zelfdestructieve persoonlijkheid heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten