Robert-Willem van Norren: Een kakkerlak met uitkering

Soms vraag je je af hoe onpeilbaar diep de irrationele haat kan zijn van mensen zonder verstand maar met met een grote mond. Je wordt altijd weer verrast en nooit teleurgesteld.

Robert-Willem van Norren is zo'n man. Volledig mislukt in zijn leven en nooit iets bereikt. Van Norren verplaatst zich in een scootmobiel die hij soms zelfs als wapen gebruikt om tegenstanders uit de weg (of omver) te duwen.
Robert-Willem van Norren maakt enkele dagen per week doelgericht en doelbewust misbruik van de vrijheid van meningsuiting. Hij roept op de Dam van Amsterdam, vaak pal naast het Nationaal Monument en met de vlag van terreurorganisatie Fatah aan zijn scootmobiel (merk Afikim, geproduceerd in Israel) bevestigd, direct en indirect op tot de vernietiging van Israël.

Een vurige supporter van de terreurorganisatie Hamas naast een monument dat de slachtoffers van de terreurorganisatie der Nationalsozialismus herdenkt. De gotspe.

Van Norren vond het allemaal nog niet genoeg effect hebben en in zijn duistere, gemankeerde brein ontkiemde een plan: hij besloot de Israelische vlag te bewerken en de Davidster te vervangen door een kakkerlak. Trots reed hij in zijn scootmobiel met zijn nieuwe speeltje over de Dam.

Intussen is Burgemeester Femke Halsema per mail op de hoogte gesteld van deze perfide actie en zij zal ongetwijfeld de politie laten optreden tegen deze perfide vorm van haatzaaien.

Palestina-activist Robert-Willem van Norren lijkt weg te komen met uitingen die door menigeen als antisemitisch worden gezien. Van Norren moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij op de Dam stond met een poster van een Israëlische vlag met daarop een hakenkruis plus een Israëlische vlag waarin de davidsster was vervangen door een kakkerlak. Volgens de rechtbankstukken verklaarde Van Norren dat hij de vlaggen niet meer zou gebruiken. “Binnen mijn actiegroep vindt een aantal mensen die de oorlog hebben meegemaakt dat die afbeelding niet kies is,” zei hij over het hakenkruis. Wat hijzelf van het gebruiken van het nazisymbool denkt, is niet terug te lezen.

Er werd, vreemd genoeg, besloten niet over te gaan tot vervolging. "Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de beklaagde toch in herhaling zal vervallen,” aldus het Hof. Vervolging zou daarom ‘onvoldoende toegevoegde waarde hebben’.

Zucht. Institutioneel antisemitisme, smaad, verstoring van de openbare orde en meer strafbare feiten. Ik zou daar niet mee wegkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten