Heleen Mees: Slachtoffer van Machtige Bullebakken

Heleen Mees viel als een blok voor Willem Buiter, hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Citigroup. Hij liet haar echter als een baksteen vallen toen zijn huwelijk in gevaar dreigde te komen.

Twee intelligente mensen met allebei een goede baan. Een relatie kan zomaar ontstaan. Maar als die relatie strandt, dan komt de ware aard van het beestje naar boven. In dit geval is het Willem Buiter, die als bullebak de geschiedenis in zal gaan.
Heleen Mees werd in de publiciteit en in de rechtbank weggezet als een stalker die duizenden e-mails naar haar voormalige geliefde stuurde.

De econome raakte haar baan als docent bij de New York University kwijt en ontsnapte in 2013 slechts aan een veroordeling door in te stemmen met vrijwillige therapie. Die heeft ze gevolgd.

Uiteraard maakte Willem Buiter gebruik van the big guns, de advacaten van zijn werkgever Citigroup. Daar tegenover kon de pro deo advocaat van Heleen Mees uiteraard niet veel inbrengen. De rechter ging mee met het grote geld en Heleen Mees was opnieuw slachtoffer van bullebakken geworden.

Toch zit er een vervelend rafeltje aan deze zaak. De meer dan duizend seksfoto’s, waarvan de rechter tijdens het proces geloofde dat ze van Mees afkomstig waren en waarmee ze Buiter lastig viel, zouden juist door de Willem Buiter zelf zijn genomen. Heleen Mees zegt dat ze nu bewijs heeft dat Buiter via een Skype-verbinding illegaal foto’s van haar heeft gemaakt. De twee zouden volgens haar regelmatig video-contact met elkaar hebben gehad en stoute spelletjes gespeeld hebben. Het getuigt allemaal niet van klasse of zelfs een goede opvoeding van deze twee volwassenen, maar dat is hier niet het punt.

Heleen Mees claimt dat niemand haar nog wil aannemen door de valse beschuldigingen. Bovendien zou ze aan een chronische depressie lijden door de hele affaire.

Ik hoop dat Heleen Mees eindelijk sterk genoeg is om Willem Buiter op zijn plek te zetten en ik kan me geen betere plek voorstellen dan de schandpaal. Hell hath no fury, like a woman scorned, zouden de Engelsen zeggen.

Die quote is overigens niet van William Shakespeare (1564-1616), zoals veel mensen denken, maar van William Congreve (1670-1729), die de zin gebruikte in zijn toneelstuk 'The Mourning Bride' uit 1697. De volledige originele tekst luidt: Heav'n has no Rage, like Love to Hatred turn'd, Nor Hell a Fury, like a Woman scorn'd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten