Agente legt beslag op rekening Nationale Politie

Al sinds 2014 zit een agent thuis met een Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS). De vrouw wacht al ruim een jaar op een bedrag van €1260, dat zij nog van de politie tegoed heeft.

De rechtbank veroordeelde De Nationale Politie op 24 oktober 2017 tot het betalen van dit bedrag, maar dat heeft de agente nog steeds niet ontvangen. De politie had niet tijdig gereageerd op een aansprakelijkheidsclaim van de desbetreffende agente. En dus heeft zij beslag laten leggen op hun rekeningen. Als wanhoopsdaad.
De Nationale Politie kreeg op 8 maart 2018 het bevel tot betaling en had twee weken de tijd om te reageren, danwel te betalen. Dat gebeurde niet. Geen enkele reactie. Ondanks nog een week respijt van de gerechtsdeurwaarder, bleef die reactie van de politie uit. Inmiddels heeft de deurwaarder beslag laten leggen op de rekening van de politie.

De politie zou 3 april jongstleden het uitstaande bedrag betaald hebben aan de deurwaarder, meldt de agente. De agente zegt dat ze nog een bedrag van €15.000 tegoed heeft van de Nationale Politie. Dit bedrag zou door de rechtbank zijn bepaald: de maximale dwangsom omdat de politie niet tijdig reageerde op de aansprakelijkheidsstelling door de agent.

Toen kwam er eindelijk een reactie. "Het klopt dat er een bedrag betaald is van € 1600 euro. De openstaande dwangsom (van €2800 en niet €15.000) gaat ook betaald worden. Vandaag is de commissie bijeengekomen die zich buigt over de specifieke situatie van deze agent. De verwachting is dan ook dat er snel uitsluitsel komt", aldus een woordvoerder.

Het is weer een signaal dat overheidsinstanties bevolkt worden door bullebakken die alleen met hun eigen carrière bezig zijn. Een slachtoffer wordt achteloos terzijde geschoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten