Onderzoek vuurtorenwachter nog (steeds) niet afgerond

Het onderzoek dat Rijkswaterstaat laat doen naar de situatie rondom de gepeste vuurtorenwachter Nicolette van Berkel op Terschelling is nog niet afgerond.

De drie onderzoekers zouden begin deze maand klaar zijn met hun werk, maar Rijkswaterstaat meldt desgevraagd dat een aantal gesprekken nog (steeds) niet heeft plaatsgevonden.
Volgens woordvoerder Jaap Folkerts konden niet alle betrokkenen ingaan op uitnodigingen van de commissie. "De commissie kan daarom op dit moment niet tot een zorgvuldig afgewogen oordeel komen om alle onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden." Verder wil Folkerts geen toelichting geven op de redenen rondom het uitstel. Ook is onduidelijk wanneer de commissie wel met haar conclusies komt.

De vuurtorenwachter werd door haar werkgever ziek gemeld nadat ze een melding had gedaan van pestgedrag door collega’s op de Brandaris. Inmiddels zit ze ruim twee jaar thuis.

Het is wel opmerkelijk dat de Minister in antwoorden op kamervragen hier heeft aangegeven dat Rijkswaterstaat zich adequaat inzet om de situatie rond de pestklachten van Brandaris-vuurtorenwachter Nicolette van Berkel op te lossen. Als je in het licht van de vertraging deze zin leest, dan blijkt het weer wollig, politiek taalgebruik te zijn geweest. Ze zegt namelijk niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten