Bullebakken: Is het dan nooit goed? (Jawel)

Door: Mirjam van Immerzeel, hoofdredacteur van CEOme.nl

Aardig zijn is leuk en prettig, maar nodigt niet uit tot het gunnen van promoties. Toch maakt een minder voorkomend, brutaler optreden het niet beter. Althans niet voor vrouwen. Mannen hebben namelijk wel carrièreprofijt van bullebakkengedrag. Dit blijkt uit onderzoek aan onder meer University of Notre Dame (VS).
[Mirjam van Immerzeel]
Dat het ook nooit goed is, blijkt steeds weer uit allerlei onderzoeken naar de verschillende effecten van gedrag van mannen en vrouwen op het werk. Vooral vrouwen krijgen gemengde boodschappen uit de sociale wetenschappen. Het een werkt niet, het ander werkt nauwelijks en weer iets anders werkt juist tegen. En het blijkt meestal allemaal wel te werken voor mannen op de werkvloer.

Niet voldoen aan vrouwelijke stereotypen verwart mensen (mannen en vrouwen) en helpt dus niet je doelen te bereiken als vrouw. Wél voldoen aan vrouwelijke stereotypen zorgt dat je minder serieus en minder capabel wordt gevonden. Bij een weinig vriendelijke opstelling krijgen vrouwen het stempel 'controlefreak' of 'bitch'. Mannen worden als handig en slimme onderhandelaar gezien. Deze mannen verdienen ook meer.

Aardig zijn is iets voor na kantooruren, zeggen de onderzoekers. Dan gaan we graag met aardige mensen om. Maar op de werkvloer verwachten we kennelijk iets anders. Blijft de vraag staan: wat te doen?

Het antwoord op die vraag begint bij bepalen wat je wilt. Dat is stap 1. Wie iets wil bereiken in een situatie waarin het werkt zoals in het onderzoek beschreven, zal een keuze moeten maken: iets doen met die kennis of niet.

De volgende stap is inzicht krijgen in welke situaties, met welke mensen en op welke momenten vrouwelijk stereotype gedrag werkt en wanneer het juist tegenwerkt. Klinkt het vreselijk en oneerlijk? Ga dan terug naar stap 1 en trek je conclusie.

In het boek CEO me! vertellen topvrouwen (en topmannen) onder meer hoe zij hebben geleerd om te gaan met verwachtingen en hun doelen te bereiken – in hun werk en hun eigen carrière. Zonder hun identiteit geweld aan te doen.

Lees hier meer over stereotypen en leiderschap op CEOme.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten