De principes van Leen Schaap

Leen Schaap, de man die zo pricipieel zou zorgen dat de Amsterdamse brandweer zich zou schikken naar zijn wensen, omdat... nou ja, principes.
Zoals zo vaak bleek dat de principes van een leidinggevende bij de politie (of brandweer) alleen betrekking had op 'de anderen' en niet op zichzelf, want ook Leen Schaap liet zich fêteren (lees: afkopen, omkopen).

De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap kreeg namelijk een boete omdat hij zich heeft laten fêteren door oud-politiecommissaris Ad Smit.

Schaap kreeg 'een aantal kaartjes' voor concerten in de Ziggo Dome. Dat bevestigt hijzelf. Volgens de brandweercommandant zou Smit hebben gezegd dat de kaartjes afkomstig waren van de beste vriendin van zijn vrouw die aandeelhoudster was van de Ziggo Dome. Schaap: "Ik had geen enkele reden om aan de uitleg van Smit te twijfelen". Tuurlijk. Dat geloven we allemaal direct. Principes, nietwaar?

Maar uit onderzoek van de rijksrecherche bleek dat Smit dit soort kaartjes op kosten van de politie had aangeschaft. Ook nam hij familieleden uit eten. Hij werd daarom begin dit jaar ontslagen. Schaap: "Toen ik hoorde dat Smit de kaartjes van politiegeld had gekocht, heb ik deze terugbetaald. Want waarom zou ik een kaartje van de politie nodig hebben?" Het antwoord op deze rethorische vraag is: Misschien omdat Leen Schaap schaamteloos is?

De boete was pikant omdat Schaap zelf orde op zaken probeerde te stellen bij de Amsterdamse brandweer en integriteitsregels streng laat naleven. Hij verkeerde daarom op voet van oorlog met de medezeggenschapsraad en 'zijn' manschappen.

Tsja. Principes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten