Actievoerder Oostvaardersplassen opnieuw veroordeeld

Ik snap het wel: je ziet beelden van zielige dieren in de Oostvaardersplassen en je gelooft dat jij er wat aan moet doen. Het probleem is echter dat alle dieren zich in dat gebied ongebreideld kunnen voortplanten omdat er geen predators zijn en op een gegeven moment is er – zeker in de wintermaanden – geen voedsel genoeg meer om die te grote kuddes van voedsel te voorzien. Stiekem een paar balen hooi over de hekken gooien geeft je even een goed gevoel, al hoor je te beseffen dat dat beetje hooi nooit genoeg zal zijn om al die dieren de winter door te helpen. Het is te weinig om van te leven, maar teveel om dood te gaan. Als je eerlijk bent verleng je slechts het lijden en is het uitstel van executie.
Wat overblijft is een gevoel van frustratie, want je bent uiteraard tegen afschieten van die zielige dieren, maar zelf kun je ook geen enkele oplossing van het probleem van overbevolking aandragen. Die frustratie zoekt een uitweg en omdat je slecht opgevoed bent ga je eerst maar iets vernielen en vervolgens de ambtenaren van Staatsbosbeheer op Facebook maar vergelijken met kampbeulen of de Nazi-arts Josef Mengele.

Maar, zoals altijd, blijkt dat het recht van meningsuiting ook zijn grenzen heeft. Daarom stond Bas Metzemaekers op 18 februari 2019 al voor de tweede keer voor de rechter. Hij is namelijk behoorlijk hardleers. Hij kreeg van de rechter een werkstraf van twintig uur voor het aantasten van de eer en goede naam van de directeur van Staatsbosbeheer.

De officier van justitie had een werkstraf van 32 uur geëist. Misschien dat een tweede werkstraf wat helpt, want aan werken heeft Bas Metzemaekers een broertje dood.

Op zijn Facebook-pagina wordt hij gevolgd en aangespoord door een paar duizend hersenloze dwaallichten. Het niveau van de reacties is stuitend. Ik kon me niet voorstellen dat er in ons land zoveel domheid en onbeschaafdheid kan bestaan.
Zijn profielfoto toont Bas Metzemaekers in een karakteristieke pose: als jager. Wie snapt het schizofrene in deze foto en in zijn aanhangers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten