Simon Vrouwe: Hetze tegen Joodse agent

[1]
Nederlandse BDS-activisten zijn een persoonlijke hetze begonnen tegen de Amsterdamse politieagent Max Engelander. De beledigingen op sociale media werden in korte tijd van kwaad tot erger.
Voor wie het niet weet: BDS staat voor Boycot, Desinvesteringen en Sancties (tegen Israel). Wijkagent Max Engelander is het onderwerp geworden van een haatcampagne nadat op 16 februari een video van BDS-activist Simon Vrouwe op YouTube verscheen. In de video is te zien dat Vrouwes karretje vol posters met teksten als ‘Boycot Israël’ op het Amsterdamse Leidseplein in beslag wordt genomen door de politie. Hiertoe was opdracht gegeven door de Officier van Justitie nadat was geconstateerd dat Vrouwe – voor de zoveelste keer – stond te collecteren zonder vergunning. Engelander voerde het bevel uit. De verongelijkte Vrouwe filmde het hele gebeuren en zette de video online, met Engelander duidelijk in beeld.
[Simon Vrouwe - Professioneel Ophitser en Stalker]
De activist kreeg zijn karretje na ongeveer een week terug. Maar op de sociale-mediakanalen van Nederlandse BDS-groeperingen was de hetze al begonnen. Vrouwe wakkerde dat vuurtje met genoegen aan door beelden van Engelander online te zetten, met de beschuldiging dat de agent mensen zou hebben aangeraden om over de activist te klagen bij de gemeente. Op de openbare Facebookpagina van Vrouwe is de gang van zaken goed te volgen. Zo zijn er screenshots geplaatst door de anti-Israëlactivisten van BDS die de persoonlijke sociale-mediapagina’s van Engelander doorspitten. “Hij ging naar een Joodse scholengemeenschap!!” luidt de triomfantelijke 'vondst' van ene Joop Jansen. De groep zou ook foto's van Engelanders echtgenote hebben opgespoord. "Max Engelander is heel erg aangedaan door de hele situatie," laat politiewoordvoerder Sara Tillart weten.

Naast het spitten in de persoonlijke sfeer van Engelander worden ook ernstige beledigingen gedaan. "Overijverige zionistische diender. Vroeger had je ook zulke NSB’ers", schrijft dwaalgeest en toetsenbordterrorist Ansje Arborosa. "Je hebt zijn kop er goed op nu Simon, prima," tikt de vrouw onder een screenshot waarop Engelander duidelijk herkenbaar is. Verder spreken BDS-leden over een ‘Amsterdamse Israëlische politiemacht’ waar Engelander lid van zou zijn. Het NIW beschikt over screenshots van al deze uitlatingen.
[Ansje Rozenboom - Dwaalgeest]
Woordvoerder Tillart laat weten dat Politie Amsterdam-Amstelland op de hoogte is van de situatie. "We zijn er intern mee bezig." Volgens de zegsvrouw beraadt Engelander zich nog over het al dan niet doen van aangifte. "Daarmee zouden wij als politie verdere actie kunnen ondernemen tegen deze personen, mits de gepleegde feiten daadwerkelijk strafbaar zijn. Daar moet goed naar gekeken worden, maar met aangifte is er kans op vervolging."

Agenten krijgen volgens Tillart steeds frequenter te maken met serieuze beledigingen en smaad op sociale media. "We horen het steeds vaker. Agenten zijn actiever op sociale media en daardoor zichtbaarder voor dit soort groepen." Het is niet gebruikelijk dat agenten zelf ingaan op beledigingen via internet, ook Engelander deed dit niet. Tillart: "Deze zaak ligt ook nog eens intern bij de portefeuille Discriminatie, gezien de Joodse achtergrond van de agent. Zij zijn nog in beraad over de kwestie. Dit speelde zich af op de openbare weg en daar mag in principe gefilmd worden. Maar als men zich schuldig maakt aan smaad en/of laster, heeft dat gevolgen."

En die gevolgen kunnen stevig uitpakken, mocht worden overgegaan tot vervolging. Mochten de fanatieke BDS’ers worden vervolgd voor belediging van een agent, dan hangt hen een geldboete van maximaal 3900 euro boven het hoofd. Ook kan het vonnis oplopen tot maximaal vier maanden gevangenisstraf.

Bron.

{2] Simon vrouwe reageert
Vrouwe noemt zichzelf kunstenaar, maar is natuurlijk simepelweg een uitkeringstrekker met teveel vrije tijd. Die tijd besteed hij om te verkondigen dat de 'arme' Palestijnen door het 'fascisistische' Israel worden bezet, geterroriseerd en bedreigd.
[Simon Vrouwe]
Het opmerkelijke is nu dat Simon Vrouwe precies dezelfde tactieken toepast op een eerzame agent als waar hij Israel van beschuldigt. Maar dát snapt de ophitser en stalker Vrouwe natuurlijk weer niet.

Nee, hij reageerde verongelijkt op het stuk (en op dat in het Nieuw Israelitisch Weekblad). Hij verdraait moeiteloos de feiten. Tegelijkertijd weet Simon Vrouwe in een paar zinnen zoveel taalfouten te maken dat hij vrijwel analfabeet blijkt te zijn. Hij toont hiermee zelf aan dat zijn geestelijke vermogens maar beperkt zijn.
[Free Israel]
Zijn onverkorte reactie:
Weer een opgeblazen onzin verhaal Dat de agent een speciale hekel aan mij heeft is duidelijk. Op zijn facebook pagina is te vinden een Petitie tegen mijn 2016 (No Israel hate on Dam square- Sign the Petition ) Ok is er te vinden een Petitie voor het vrij laten van de soldaat die een gewonde Palestijn door schiet. De afgelopen maand is er niets voor zo ver ik weet niet gebeurd. Ik vind het schandalig dat de agent mensen aanmoedigt een klacht in te dienen en mensen aan te sporen om valse aangiften te doen. Het is teuterig dat de gemeente mij verbied om mensen te helpen in de grootse gevangenis van de wereld, de gemeente Amsterdam steunt de portwachters van de hel dat is heel treurig.

Simon Vrouwe (@vrouwe) is iemand die vrijheid van meningsuiting hoog in zijn vaandel heeft staan, maar bedoelt daarmee natuurlijk slechts zijn eigen vrijheid van meningsuiting. Die van anderen moeten gekortwiekt worden, want dat is uiteraard kwetsend. Vandaar dat ik direct een blok op twitter van hem kreeg. 

Wie heeft nog vijanden nodig als je zulke vrienden hebt...

Case closed. 

[3] Simon Vrouwe veroordeeld
De Amsterdamse politierechter legde in mei 2018 Simon Vrouwe, werkloos 'kunstenaar' uit Purmerend en bekend van zijn pro-Palestijnse (lees: anti-Israel) acties op de Dam, een boete op van €140 of twee dagen cel.
Vrouwe haalde geld op zonder vergunning. De rechter verklaarde zijn vorig jaar in beslag genomen propagandakar, vlaggen en borden verbeurd. Die borden, volgens Vrouwe een artistieke 'installatie', met foto’s van Syrische oorlogsgruwelen die hij steevast in Gaza situeerde met een collectebus ernaast, is hij dus kwijt. Deze rechtszaak is de eerste in een reeks, omdat Vrouwe sindsdien diverse malen opnieuw is aangehouden wegens illegaal collecteren.

Tijdens de zitting verklaarde Vrouwe dat een vergunning 'al lang' was aangevraagd, terwijl hij daar de dag ervoor op internet nog hulp bij vroeg. Hij ontkende te hebben gecollecteerd, maar zei wel geld aangeboden te krijgen voor 'mensen met honger'. Maar een donatieoverzicht op internet meldt als begunstigden een ziekenhuis en 'gezinnen' waarmee hij 'in contact' staat. Onbekend is of hij daarmee doelt op zijn eigen gezin. Met andere woorden: Simon Vrouwe was volgens de rechter gewoon aan het bedelen.
Vrouwe kwam zonder advocaat of aanhang naar de rechtbank. Het vonnis werd met instemming begroet door diverse Joden die door Vrouwe en zijn aanhang op internet of op straat antisemitisch zijn benaderd of fysiek aangevallen.

Bron.

[4] Simon Vrouwe opnieuw veroordeeld
Antisemiet, activist en allround warhoofd Simon Vrouwe is op donderdagochtend 05 juli 2018 door de Amsterdamse rechtbank opnieuw veroordeeld voor illegaal collecteren. De rechter legde Vrouwe een geldboete van in totaal €280 op en een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar.
Vrouwe werd in minder dan een jaar tijd drie keer aangehouden voor het collecteren 'voor Gaza' zonder vergunning. Dat is in de ogen van de wet dus 'bedelen'.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat het gaat om aanhoudingen in december 2017, februari 2018 en april 2018. Het OM eiste in de eerste twee gevallen een geldboete van €140 per overtreding. Voor de derde overtreding in april eiste het OM echter een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar, omdat Vrouwe al meerdere keren de fout was ingegaan. Ook eiste het OM dat de spullen (fietsen, een karretje en protestborden) van Vrouwe niet zouden worden teruggegeven aan de activist.

De rechter kon zich grotendeels vinden in de eis van het OM en veroordeelde Vrouwe tot een geldboete van in totaal €280 en legde ook de voorwaardelijke taakstraf op met een proeftijd van twee jaar. Vrouwe krijgt - tegen de wens van het Openbaar Ministerie in - wel zijn spullen terug.
Vrouwe - nu dus ook recidivist - bleek niet erg onder de indruk te zijn van het vonnis. Diezelfde middag stond de man al weer op het Spui in Amsterdam. Volgens getuigen is hij nog steeds illegaal aan het collecteren. Hij heeft zijn collectebus verstopt in een linnen tas, die (soms) aan het zadel van zijn propagandafiets hangt.

Let ook even op zijn protestborden: daarop staan gruwelijke foto's van Syrische kinderen die om het leven zijn gekomen door de wandaden van ISIS. De meeste foto's hebben dus niets met Israël te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten